Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Táborfalva a saját szemünkkel
  2009-03-03 12:36:33, kedd
 
   
  Táborfalva 2009. 03. 02. - Szabad Riport helyszíni felderítés

(A képek itt is megtekinthetők: http://furaila.xfree.hu/144950 )

NEM TALÁLTUNK, IDEGEN HADSEREG JELENLÉTÉRE UTALÓ MOZGÁST
- Sőt, semmilyen hadsereg aktív jelenlétét nem tapasztaltuk -

Viszont találtunk érdekesnek tűnő momentumokat:

AZ ÁTLAGOSNÁL JOBB UTAKAT - ADÓTORNYOK HÁLÓZATÁT - FRISSEN FELÉPÜLT ÓRIÁSI BÉRKASZÁRNYÁT, A RÉGI LAKTANYÁVAL SZEMBEN


2009. március 02. délután 4 óra.
Táborfalva, ez a Budapesttől délre fekvő kistelepülés, Örkény és Lajosmizse között, az 5-ös út mentén, - első pillantásra egy teljesen átlagos magyar kistelepülés képét mutatja.

1. NYUGAT EURÓPAI MINŐSÉGŰ UTAK

Sehol semmilyen aktív katonai tevékenységre utaló jel, - sehol egy katonai jármű, sehol katonai forgalomirányító járőr (VÁP) - csak személy és teherautók, néhány busz. és ahogyan ez már vidéken megszokott, jónéhány kerékpáros.

Ami viszont rendkívül meglepő, - az az utak kifejezetten jó minősége! Mindannak ellenére, hogy Táborfalva szemmel láthatóan egy átlagosnak tűnő közép-magyarországi kistelepülés, - a magyar átlagnak megfelelő anyagi helyzettel.

lásd a videókat:

http://videa.hu/videok/hirek-politika/taborfalva-2009.-03.-02.-hirado-magyar-ORVj xzfoYZPcym61

http://videa.hu/videok/hirek-politika/taborfalva-2009.-03.-02.-hirado-magyar-3KHF 9OnOjoel2mMe

Láthatóan vannak szép házak, jó autók, - de ugyanakkor jócskán találhatók átlagos szürke családi házak, és szép számmal öreg épületek is. Lakossága vegyes, magyarokat és cigányokat látni az utcákon. Bár a kisebbség erős (nagy számú) jelenlétére nem utalnak jelek.

De az utak, azok simák, kátyúmentesek, jó minőségűek. Pedig errefelé, itt Közép Magyarországon, ez egyáltalán nem megszokott dolog. Idefelé, a Táborfalvára vezető utakon, talán csak az 5-ös főközlekedési út elfogadható minőségű, a többi mellékúton kerülgetni kellett a kátyúkat, - hisz nem tesz jót az autónak, ha nagy sebességgel egy mély gödörbe csapódik a kereke.

Ám Táborfalván más a helyzet. Kész felüdülés lenne, ha nem tűnne gyanúsnak ez az egész. Persze most mondhatná valaki, hogy mily rosszindulatú dolog ez részemről, a helyi önkormányzat és polgármester felé, - hiszen milyen lelkiismeretesen rendbe hozták a helyi utakat, sőt mi több, - jól karban is tartják őket.

Ám a kistelepülés anyagi helyzete élesen ellentmond ennek. Nincs olyan sok gazdag ember itt, hogy egy kifejezetten magas összegű kommunális adóból ezt meg lehessen valósítani. Olyanok itt az anyagi viszonyok, mint máshol. Én ugyanis ismerem a környékbeli falvak kisvárosok viszonyait, - ott is ugyanígy élnek az emberek, - viszont háromszor olyan rosszak az utak, mint itt.

Lásd a csatolt fotókat is: http://furaila.xfree.hu/144950



2. ADÓTORNYOK HÁLÓZATA

Bevallom, először azt hittem, hogy az itt feltűnő adótoronyhoz vezet ez a jó út. De aztán észrevettem, hogy itt nem egy, hanem számtalan adótorony van! És ezek egyáltalán nem mobiltelefon tornyok! Azokat ismerem, felteszem az olvasó is, és ha majd megnézi a képeket, láthatja, hogy mennyire különböznek ezektől. Nem beszélve arról, hogy egy ilyen kistelepülésen, ugyan már mire szolgálna ennyi mobiltelefon impulzus?

Ezek nagy valószínűséggel katonai kommunikációt szolgáló tornyok, bár szemmel láthatóan nem őrzik őket. De ki tudja. Ha valamelyiket esetleg belülről szeretnénk látni, - akkor biza eldőlne ez a nyitott kérdés is.

Lásd a fotókat is: http://furaila.xfree.hu/144950



A legnagyobb torony pedig Táborfalván kívül, Tatárszentgyörgy irányában van, egy hihetetlenül lepusztult épület komplexumban. Volt laktanya ez, - és az ember föl sem figyelne rá, - a tudat alattijában konstatálva, "Na ezt is jól hagyták tönkremenni!" - föl sem figyelne rá, ha a rozoga kapuban nem látna egy Uniós zászlót! Mögötte pedig ott tornyosul a tekintélyes adótorony. "Mosoda." - Ez van kiírva a kapu előtt lévő buszmegállóra.

Aztán van egy másik lepusztult laktanya is, beljebb a településen, a lakóteleppel szemben, az 5-ös út mentén. Néptelen, kihalt, semmi mozgás, - ám a felirata ennek teljesen ellentmond! "EU TERMINAL" - Szép kék és csillagos, ahogyan ennek lennie kell.

(Lásd a képet: http://furaila.xfree.hu/144950 ) Bár lehet, rosszul spekulálunk, - és ez valami logisztikai terminál... De akkor viszont hol vannak a kamionok?



3. VADONATÚJ BÉRKASZÁRNYA

http://videa.hu/videok/hirek-politika/taborfalva-2009.-03.-02.-hirado-magyar-cXmh mVhj4oMmFaSo

A fenti videón is láthatják, ha dél felé indulunk, Tatárszentgyörgy irányába, akkor bal oldalon van

egy az egyik kihalt laktanya , (kapuját lásd a képen: http://furaila.xfree.hu/144950 ) - jobb oldalon, pedig egy hatvanas, hetvenes években épült kis tiszti lakótelep. Rendbehozva. - Ám a két régi épület mögött van egy vadonatúj óriási bérkaszárnya, - a cimkézett ablakokon látszik, hogy még nem igazán lakik ott senki. De jól el van kerítve!

Nos, vajon kinek is építették ezt az épületet? - Nos az önkormányzat illetékese bizton adna rá elfogadható magyarázatot, - valami olyasmit, hogy a szociálisan rászorultaknak, vagy valami hasonló, - ám ez a frissen elkészült nagy épület, ehhez túl jó minőségű.

(Lásd a képet: http://furaila.xfree.hu/144950 )

Mindezen dolgokat egybevetve, - felvetődik bennünk az a kérdés, - hogy a látszólagos nyugalom mögött, vajon mi is lehet Táborfalván? Ha egyáltalán van valami. - De azért van jó néhány véletlen, - amiről azért látszik, hogy nem véletlen, - s ezek mellett nem lehet csak úgy elmenni.


ÜLDÖZÉSI MÁNIA?

Táborfalvai felderítésünk során, nagy valószínűséggel kísérőket is kaptunk. Először szépen, diszkréten, - aztán önmaguktól maradtak le. Másodszor viszont már nem ennyire diszkréten, - ezeket viszont el kellett hagyni. Vagy csak üldözési mániánk volt? - Ez már nemigen derül ki.

Szöveg, fotó, video: Fort András - Szabad Riport Tudósító Iroda.



--
Szabad Riport Tudósító Iroda
Fort András
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: forgalomirányító, tatárszentgyörgy, lelkiismeretesen, valószínűséggel, kistelepülésen, rászorultaknak, orvjxzfoyzpcym, magyarországon, megtekinthetők, főközlekedési, kommunikációt, kátyúmentesek, bérkaszárnyát, tevékenységre, rosszindulatú, magyarországi, felderítésünk, buszmegállóra, önkormányzat, adótoronyhoz, bérkaszárnya, kistelepülés, komplexumban, magyarázatot, kifejezetten, momentumokat, hihetetlenül, valamelyiket, lakóteleppel, táborfalvára, polgármester, tapasztaltuk, mobiltelefon, pillantásra, különböznek, táborfalván, teljesen átlagos, katonai jármű, átlagosnak tűnő, magyar átlagnak, kisebbség erős, 5-ös főközlekedési, többi mellékúton, mély gödörbe, helyi önkormányzat, helyi utakat, kistelepülés anyagi, kifejezetten magas, anyagi viszonyok, környékbeli falvak, csatolt fotókat, ilyen kistelepülésen, Szabad Riport, IDEGEN HADSEREG JELENLÉTÉRE UTALÓ MOZGÁST, ÁTLAGOSNÁL JOBB UTAKAT, ADÓTORNYOK HÁLÓZATÁT, FRISSEN FELÉPÜLT ÓRIÁSI BÉRKASZÁRNYÁT, RÉGI LAKTANYÁVAL SZEMBEN, NYUGAT EURÓPAI MINŐSÉGŰ UTAK, Közép Magyarországon, ADÓTORNYOK HÁLÓZATA, VADONATÚJ BÉRKASZÁRNYA, ÜLDÖZÉSI MÁNIA, Fort András, Szabad Riport Tudósító Iroda,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Sokan azt tartják  Akarat  Csak a fogyatkozás látható  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Reménység és erő Krisztustól e...  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Png kislány  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Akarat  Facebookon kaptam Krisztinától  Png telefon  Szívem tiéd  Jó éjszakát  Akarat  A boldog családok mind hasonló...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Png férfi  Elköszönt  Facebookon kaptam  Png virág  Idő  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Akarat  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Alázat  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Akarat  Kövesd a cowboyt!  George Gordon Lord Byron: Inez...  Tanuld meg ezt a versemet  képre írva  Fekete-erdő desszert  Radikális szeretet  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Tavaszi kép  Makszim Gorkij gondolata  Akarat  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Őrizkednünk kell...  Alázat  Soha ne kedvezz...  Őrizkednünk kell...  Albert Einstein gondolata  Popper Péter szavai  Régi emberek, akikre máig büsz...  Fehér virág  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Szép estét  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Még csak most kezdődik a nap  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Png lepke  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Csak a fogyatkozás látható  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Egy lelki imádság  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Png rózsa csokor  Boldog születésnapot a ma ünne...  Éretlen vers  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Akarat  Az engedelmesség miért nem vál...  Adakozás 
Bejegyzés Címkék
teljesen átlagos, katonai jármű, átlagosnak tűnő, magyar átlagnak, kisebbség erős, 5-ös főközlekedési, többi mellékúton, mély gödörbe, helyi önkormányzat, helyi utakat, kistelepülés anyagi, kifejezetten magas, anyagi viszonyok, környékbeli falvak, csatolt fotókat, ilyen kistelepülésen, nyitott kérdés, legnagyobb torony, hihetetlenül lepusztult, tudat alattijában, rozoga kapuban, tekintélyes adótorony, kapu előtt, másik lepusztult, lakóteleppel szemben, felirata ennek, fenti videón, vadonatúj óriási, cimkézett ablakokon, önkormányzat illetékese, szociálisan rászorultaknak, frissen elkészült, látszólagos nyugalom, forgalomirányító, tatárszentgyörgy, lelkiismeretesen, valószínűséggel, kistelepülésen, rászorultaknak, orvjxzfoyzpcym, magyarországon, megtekinthetők, főközlekedési, kommunikációt, kátyúmentesek, bérkaszárnyát, tevékenységre, rosszindulatú, magyarországi, felderítésünk, buszmegállóra, önkormányzat, adótoronyhoz, bérkaszárnya, kistelepülés, komplexumban, magyarázatot, kifejezetten, momentumokat, hihetetlenül, valamelyiket, lakóteleppel, táborfalvára, polgármester, tapasztaltuk, mobiltelefon, pillantásra, különböznek, táborfalván, tönkremenni, elfogadható, észrevettem, budapesttől, konstatálva, alattijában, logisztikai, spekulálunk, településen, környékbeli, rendbehozva, tekintélyes, látszólagos, szociálisan, jelenlétére, sebességgel, táborfalvai, laktanyával, taborfalva, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1196
  • e Hét: 6704
  • e Hónap: 15308
  • e Év: 51249
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.